top of page

Ücretsiz Çevrim İçi 10 Eğitici Oyun Sitesi

Web tabanlı oyunlar öğrenme için hazine değerinde bir fırsat olduklarını kanıtlayabilir. Seçilecek çeşitli içerik alanları, yaş aralıkları ve beceri düzeyleri vardır. Hakkını veren tarayıcı tabanlı öğrenme oyunları, dijital çevrim içi oyun sitelerinde bulunabilir. İşte öğretmenlerin depolarından bir alet olarak kullanabilecekleri 10 oyun merkezi:


1. Sheppard Software

Brad Sheppard’ın başkanlığındaki Sheppard Software çocuklar için yüzlerce ücretsiz, çevrim içi ve eğitici oyunlara ev sahipliği yapar. Bu site, oyunlarını kategorilere göre organize eder ki bu da öğrencilerin ve öğretmenlerin konu alanlarına göre kolayca gezinmelerini sağlayarak ya eğitici ihtiyaçlarını karşılar ya da çocuğun merak duygusunu, bilgiye ve meydan okumaya karşı olan özlemini giderir.


2. PBS Kids Games

PBS Kids Games müfredat tabanlı eğlence sunar. Bu oyun sitesi Şapkadaki Kedi, Meraklı George ve Susam Sokağı gibi popüler edebiyata ve medya haklarına bağlı olan birçok sayıda oyun tecrübesine ev sahipliği yapar. Oyunlar matematik, sağlıklı alışkanlıklar, fen, okuma ve grup çalışması içeren konu tiplerine göre organize edilmiştir.


3. Mr. Nussbaum

Virjinya devlet okulu öğretmeni Greg Nussbaum tarafından tasarlanan Mr. Nussbaum 3500 üzerinde geniş çeşitliliği olan, içerik tipine ve aşama düzeyine göre organize edilen içerik sayfaları ile övünür. Ayrıca bu site tablet ve etkileşimli tahta kullanımları için de optimize edilmiştir.


4. National Geographics Kids

Dünyaca ünlü National Geograpihcs 100’ün üzerinde eğlenceli, dikkat uyandırıcı ve etkileşimli fen, aksiyon, macera, coğrafya, sınavlar ve yapboz oyunlarına ev sahipliği yapar. Ücretsiz bir oyun sitesi için oyunlardaki üretim kalitesi veya Wildest Weather, On the Trail of Captain John Smith ve The Underground Railroad: Journey to Freedom gibi etkileşimler sahiden dikkat çekicidir.


5. Poptropica

Diary of a Wimpy Kid’in yazarı Jeff Kinney’in yaratıcı yönetimi altındaki Poptropica, çocukların tamamen güvenli bir şekilde keşif yapabileceği ve oynayabileceği görsel bir dünyadır. Her ay dünyanın her yerinden milyonlarca çocuk, Poptropica’nın merak uyandıran araştırmaları, hikâyeleri ve oyunlarıyla eğlendirilir ve bilgilendirilir.


6. Funbrain

İlköğretim 8. sınıf yaş aralığındaki çocuklar için tasarlanan Fubrain; matematik, okuma ve edebiyat gibi alanlarda beceri geliştiren 100’den fazla etkileşimli oyun sunuyor. Ayrıca çocuklar, Diary of Wimpy Kid, Amelia Writes Again ve Brewster Rocket’ı da içeren çeşitli sayıda kitabı ve çizgi romanı da bu siteden okuyabiliyor.


7. BBC Schools: Games

PBS’nin İngiliz mevkidaşı BBC, edebiyat, matematiksel beceri, tarih, matematik, müzik ve sanat konularını içeren interaktif dijital oyunlar ve etkinlikler sunuyor. Bu oyunlar yaş aralığına göre kategorize edilmiş. Karikatür grafikleri çocuklar için çok cezbedici ama çocukların öğrenmek için oyun oynamasını isteyen ebeveynler ve öğretmenler için bu içerikler fazla “mükemmel”.


8. Primary Games

Müfredatın matematik, fen, dil sanatları, sosyal çalışmalar ihtiyaçlarını karşılayan oyunlar ve etkinliklerle Primary Games, 1000’den fazla oyun başlığına sahip. Bu site öğretmenler için oyunlarla bağdaştırabilecekleri müfredat rehberliği de sunuyor.


9. ABCYa.com

Bu site, ilkokul öğrencilerinin matematik ve dil sanatlarını web üzerinden öğrenebilmesi için öğretmenler tarafından hazırlanmış ve onaylanmış eğitici bilgisayar oyunları sunuyor. New York Times, Apple ve Fox News ile iş birliği yapan ABCYa.com gençlere iyi yapılmış oyunlar ve etkinlikler sağlıyor.


10. Arcademic Skill Builders

Arcademic Skill Builders temel matematik, dil sanatları, kelime ve düşünme becerilerinin öğrenilmesi için güçlü bir yöntem sunan çevrim içi eğitici oyunlardır. Arcademic oyunlar, anında geri dönüt sağlayan vadeli öğrenme teknikleriyle skorlarını yükseltmeleri için öğrencilere meydan okur.


Ryan Schaaf

Çeviri: Esengül Metin


10 Free Online Educational Game Sites by Ryan Schaaf

Originally published (March 27, 2014) © KQED.org/Mindshift


801 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

EĞİTİMLİK

eğitimi düşünen blog

bottom of page