top of page

Sanat ve Teknoloji Birlikteliğinin Yeni Mimarı: Anyma

Çocuklarımızın ve elbette bizlerin teknolojiden uzak kalamadığı bugünün dünyasında sanata yakın durabilmek bazen zorlaşıyor. Özellikle geleneksel ve alıştığımız konseptlerde sanatı daha dar kapsamda görmeye başladık.


Sanat eserlerinin dijital formlarda sergilendiği müzeler, tamamen dijital müzeler ya da sahne sanatlarının geleneksel özelliklerinden sıyrılarak dijitalle buluştuğu yeni ortamlara uyum sağlamak konusunda da en az bu dijitalleşmenin hızı kadar hızlı ve baş döndürücü pek çok şeye uyum sağlamamız bizi bazen yorsa da farklı bakış açıları da kazandırıyor. Bize bu farklı bakış açılarını sunanlardan biri de Anyma… Medyada “Kanadalı bir First Nation şarkıcı/söz yazarı” olarak tanımlansa ve tekno müziğe, elektronik müziğe yoğunlaştığını görsek de Anyma yeni bir dünyanın farklı kapılarının olduğunu gösteren özel bir isim.

Özellikle ABD’de düzenlenen Coachelle 2023 Festivalinde yer verdiği “Save me” adlı çalışması bütün dünyanın ilgisini çekti. Bu çalışmaya benzer sunduğu pek çok çalışma da hem görsel hem işitsel zenginlik sunmasının yanında dijital unsurların ne denli yaşamımıza girdiğinin ve bizim ne denli dijitalleştiğimizin çok önemli bir göstergesi. Bu disiplinlerarası bakış açısının pek çok insana ilham olacağı kesin… Fakat müzik ve görselin birlikteliğinin ruhumuzda yarattığı duygu şüphesiz bize özgü olacak. Bu nedenle onu sadece size tanıtmak ve bu yaratıcı ismi mutlaka izleyin, takip edin diyebiliyorum.


Ezgi İNAL

201 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

EĞİTİMLİK

eğitimi düşünen blog

bottom of page