top of page

Teknolojik Pedagojik Yeterlikler Kapsamında Yeni Bir Model: Apple Teacher Olmak

Güncelleme tarihi: 11 May 2023

21. yüzyılda hemen her alanda öğretmenlik, teknolojik pedagojik yeterliklere sahip yeni bir öğretmenlik modeline dönüşmüştür. Bu kapsamda öğretmenlerin teknolojik yeterlikleri ve öz yeterlik algıları onların teknolojik gelişimleri için oldukça önemlidir. Öğretmenlerin, çevrim içi eğitimi bir tercihten çok gereklilik olarak uyguladıkları bu günlerde eğitime dönük teknolojik araçları kullanabilme düzeyleri ders tasarımlarının zenginleştirilmesi için kritiktir.

Kaynak: https://www.apple.com/tr/education/k12/apple-teacher/

Öğretmenlerin eğitim uygulamalarını zenginleştirebilmeleri adına Apple’ın sunmuş olduğu Apple Teacher uygulaması öğretmenlerin tasarımları ve teknolojiyi buluşturabilmeleri konusunda onlara özel bir çalışma ortamı sunmaktadır. Bir başka ifade ile mesleki gelişim programı olarak da tanımlanabilecek Apple Teacher sisteminde öğretmenlerin çeşitli Apple araçlarıyla gerçekleştirebilecekleri uygulamaların aşamalarına dair bilgiler yer almaktadır. Öğretmenlerin “Apple Teacher” unvanına sahip olabilmeleri için 6 aşamadan ve her aşamada 5 sorudan oluşan 30 soruluk bir sınavdan başarılı olmaları gerekmektedir. Herhangi bir aşamada 5 sorudan 2’sini hatalı cevaplayan öğretmen, başarılı olabilmek için aynı aşamayı tekrar etmelidir.


Öğretmenlerin aktif Apple kullanımlarının yanı sıra ders içi uygulamalara yönelik tercihlerine de rehberlik eden eğitim programı “farklı ve eğlenceli eğitim” sloganıyla bugün pek çok öğretmenin ilgisini çekmeye devam ediyor. Apple kendi web sitesinde bu eğitimi dört temel başlıkla açıklıyor:

  • Öğrenin

  • Kazanın

  • İlham alın

  • Daha fazla öğrenim fırsatı


Eğer bir Apple kullanıcısıysanız, “Apple Teacher” dünyası ile mutlaka tanışmalısınız. Zengin ve yeni eğitim formlarına sahip olmak isteyen her öğretmenin başvuracağı platformlardan biri olarak Apple Teacher, eğitimde her yaş grubundaki ve her düzeyindeki bireylere yönelik farklılıkların yansıtılabilmesi için yaratıcı bir fikir olarak da görünüyor.


İster yüz yüze ister çevrim içi eğitimde sistemler ve programlar ne olursa olsun her şeyin öğretmen yeterliğinde kilitlendiğini anladığımız bu günlerde öğretmenlerin eğitimi için gerçekleştirilen hemen her çalışma, şüphesiz katkı sağlayıcı ve faydalıdır.



Ezgi İNAL

150 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ÖĞRETMENİM

EĞİTİMLİK

eğitimi düşünen blog

bottom of page