top of page

Blendspace ile Derslere Hazırlanmak

Güncelleme tarihi: 10 May 2019

Öğretmenler için derslere hazırlık yapmak bazen yorucu olmaktadır. Birçok kaynağı, farklı ortamlarda ayrı ayrı sunmaya çalışmak hem zaman hem de verim açısından dezavantaj oluşturmaktadır. Bu sorunun üstesinden gelmenin yollarından biri de Blendspace kullanmak.


Blendspace, derslerinizi hazırladığınız ve paylaştığınız bir içerik panosudur. Bu panoya farklı türlerde içerik ekleyebilirsiniz. Örnek olarak aynı panoda ders sunumuz, konu ile ilgili resimler, Youtube videoları, websiteleri linkleri, online sınavlar yer alabilir. Ayrıca bu içerikleri panoya sürükle bırak özelliği ile yerleştirmek de öğretmenlerin işini kolaylaştırmaktadır.


Blendspace uygulamasını kullanmak için üye olmak gerekmektedir. Öğretmen olarak üye olma seçeneği bulunmakta ve üyelik işlemleri diğer uygulamalardaki benzer adımlardan oluşmaktadır. Farklı sosyal medya hesaplarıyla da üyelik işlemleri gerçekleştirilmektedir.


Blendspace ile yeni derslerinizi ve sınıflarınızı oluşturmanız mümkündür. Dersleri oluştururken dersin ismini yazmak ve uygun bir pano şablonu seçmek yeterlidir. Uygulamada farklı pano şablonları bulunmaktadır. Görsel açıdan hangisini beğeniyorsanız onu seçebiliyorsunuz. Panoya dersle ilgili dokümanlarınızı yerleştirmek için sağ tarafta bulunan bölmeden yararlanmanız gerekir. Buradan bilgisayarınızda kayıtlı bir dosyayı, webte yer alan bir siteyi, Youtube içerisindeki bir videoyu bularak panoya ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız dersi paylaşıma açabilirsiniz. Tercihinize göre linkini paylaştığınız kişiler, öğrencileriniz veya herkes ders panonuzu görebilir. Eğer ders panonunuzu paylaşmak istemiyorsanız sadece siz görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda ders içeriklerini ortak olarak da hazırlayabilirsiniz. Blenspace iş birliği seçeneği sunan bir uygulama olarak iş yükünüzü hafifletebilir. Dijital ders kütüphanesinden alanlara göre farklı içerikteki birçok derse ulaşmanız da mümkündür. Aşağıdaki Blendspace ile ilgili tanıtım videosunu izlemenizi tavsiye ederim.




313 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

EĞİTİMLİK

eğitimi düşünen blog

bottom of page