top of page

Daha Etkili Bir Uzaktan Eğitime Giden 3 Adım

Dünya Covid-19’un etkileriyle boğuşurken, okullar yüz yüze eğitime katılamayacak olan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Etkili eğitim her ortamda zordur, çevrim içi yapmaksa en teknoloji meraklısı öğretmene bile zorluk çıkarır.


Uzaktan eğitimin ve öğrenmenin karmaşıklığı kemikleşmiştir ve eş zamanlı, eş zamansız, karma veya belki ters-yüz eğitim şekli, sınırlı öğrenci erişimi ve yetisi gibi birçok dikkate alınacak hususları vardır. Bununla birlikte, bazı basit adımlarla iyi bir başlangıç yaptığımızdan emin olalım.

Kaynak: teachthought.com
Kaynak: teachthought.com

NET BEKLENTİLER

Sınıfınızda kuralları ve beklentileri belirlerken ne kadar net olmak isterseniz, çevrim içi eğitiminizde de bu kısımları en az o kadar açıklamak isteyeceksiniz. Öğrenciler; onlardan davranış, akademik ve bilişsel olarak nasıl davranmalarını beklediğinizi bilmek isteyecektir. Kurallarınız ve rutinleriniz nelerdir? Sürekli uygulanır ve devam ettirilirler mi? Yönergeleriniz anlaşılır mıdır?


Öğrencilerinizle sözlü ve yazılı olarak iletişime geçmeyi deneyin ve kolayca ulaşılabilir olduklarından emin olun. Bu e-öğrenme ders programlarınız için de geçerlidir. Öğrenciler, ders programları hakkında yol haritası gibi bir netliğe sahip mi? Ve eğer kaybolurlarsa o haritada yollarını tekrar bulabilirler mi?


DİKKAT ÇEKİCİ, SAĞLAM İÇERİK

Proje tabanlı eğitimde sağlam eğitim öğretimin önemi hakkında daha önce yazmıştım ve uzaktan eğitimimizin güçlü, dinç ve türlü durumlarda bile işleyecek kadar iyi inşa edilmiş olmasını istememiz mantıklı geliyor. Hangi içerikler ve etkinlikler öğrencilerin bilişsel olarak eleştirel düşünmesinde dikkatlerini çekecek ve biz neye zengin araştırma diyeceğiz?


Seçtiğiniz teknolojik aletler dersinizi ve değerlendirmenizi öğretmen olarak kullanılabilirlik açısından sizin için, öğrenciler için de uçtaki kullanıcı olmalarından dolayı bölebilir. Uygulama, site veya herhangi bir teknolojik aleti seçmeden önce amacınızı ve pedagojinizi düşünün.


REHBERLİK VE DESTEK

Çoğu sınıf, pandeminin baharda okul kapılarını kapatmasından önceki okul yıllarında dersler sayesinde kurdukları ilişkilerden, kültürden ve iletişimden faydalanamayacak. Hatta geri dönen öğrencileri ya da aileleri olan kişiler bile öğrencilerin bağ kurmasına ve ilerlemesine yardımcı olacak ilişkiler kurmak isteyecektir.


Öğrencileriniz ve hatta kendiniz için rutininize sosyal duygusal öğrenme stratejileri eklemeyi düşünebilirsiniz. Son olarak, öğrencilerinizin en iyi düşünmelerine ve çalışmalarına yardım eden kibar, spesifik ve yardımcı olacak – canlı veya yazılı olabilir - işlemler ve platformlar sunmayı unutmayın.


MODERN DÜNYA İÇİN HAZIRLIK

Yakında yüz yüze eğitime döneceğiz diye ümit ediyoruz ama eğitimin ve okulun geleceği çevrim içi eğitim sebebiyle önemli ölçüde değişti. Sapma olarak görülen şey aslında sadece daha katlanılabilir değil, aynı zamanda yeni dünyayı inceledikçe daha tercih edilirdir.


Ne olursa olsun, bu basit üç adım gözünüzün önünde olamayan öğrenciler için eğitim vermeniz gerektiğinde sağlam bir kaynak hazırlamanız için size yardımcı olacaktır.


Çeviri: Esengül Metin


3 Steps To More Effective Online Teaching

Originally published © Teachthought.com

#eğitim #okul #uzaktan #uzaktaneğitim #etkili #çeviri #çeviriyazı #egitimlik #eğitimlik #esengülmetin

70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

EĞİTİMLİK

eğitimi düşünen blog

bottom of page