top of page

Kitap Seçimi Yoluyla Öğrencileri Motive Etmek

Bu yazımda, sizlere öğrencilerinizi motive etmenin yollarından birini paylaşmak istiyorum. Motivasyon eğitimde önemli ve itici bir güç. Öğrencinin bilişsel kazanımları elde edebilmesi için duyuşsal bakımdan öğrenmeye hazır hâle gelmesi gerektiğini bilmekteyiz.


Öğrencileri motive etmenin yollarından biri de okuyacakları kitapları kendilerinin seçmesine olanak tanımaktır. Edutopia tarafından hazırlanan bu videoda, PICK adlı bir uygulamadan bahsedilmektedir. PICK aslında bir kısaltma olarak kullanılmaktadır. İngilizce "Purpose", "Interest", "Comprehend" ve "Know" kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Özellikle Türkçe, İngiliz gibi dil derslerinde kullanılabilecek güzel bir etkinlik. Bu etkinlik yoluyla öğrencilerin okuma ilgileri, becerileri ve alışkanlıkları gelişecektir. Ayrıca öğrencilerin okuyacakları kitabı kendilerinin seçmeleri, karar verme becerilerini ve sorumluluk alma duygularına da artıracaktır.


Not: PICK adlı uygulamanın tanıtıldığı videonun dili İngilizcedir. Ancak okuyucularımız, ayarlardan dili otomatik çevir ile Türkçe altyazılı olarak da videoyu izleyebilirler.

Motivating Students With Book Choice - Kaynak: Youtube Edutopia


36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ÖĞRETMENİM

EĞİTİMLİK

eğitimi düşünen blog

bottom of page