top of page

TED-Ed: Farklı İçeriklerde Eğitici Videoların Adresi

Güncelleme tarihi: 11 May 2023

Birçoğumuz TED'i duymuşuzdur. Birçoğumuz da TED'in müptelası olmuşuzdur. Özellikle TED konuşmaları, bizlere ilham olmuştur. Vizyonumuzu oluşturmada, dünyaya farklı perspektiflerden bakmada kuşkusuz bize yeni pencereler açmıştır. Sözü "TED-Ed"e getirecek olursak...


TED-ED, benzer bir sloganla yola çıkmış bir platformdur. Sloganı ise "Paylaşmaya Değer Dersler" şeklinde. Bu platformda, kısa ve eğlenceli animasyonlarla her yaştan öğrenmeye meraklı bireylerin ilgilerini çekebilecek içerikler sunulmaktadır. İçeriklerin video formatında sunulması ise izleyicilerin içeriği daha rahat takip etmesini sağlamaktadır. Videoların uzunluğu alışık olduğumuz TED konuşmalarının neredeyse üçte biri kadardır.

TED-Ed videoları, ufuk açıcı bilgileri bizlerle buluşturmakta ve merak duygumuzu tetiklemektedir. Çoğu içerik, ilgili konuya giriş mahiyetindedir. Yani yeni konularla ilgili bize ön bilgiler sunmaktadır. Merak edenler için devamı, araştırma becerilerine kalmaktadır. Özellikle içerik konusunda geniş bir yelpazeye sahiptir. Kimyadan mitolojiye, şiirden biyolojiye farklı alanlarda birçok konu ele alınmaktadır. Bu içerik her geçen gün daha da zenginleşmektedir. Ayrıca çoğu video, Türkçe alt yazı seçeneği içermektedir. Bu bakımdan videoları izlemenin önünde dil bir engel oluşturmamaktadır. Ayrıca İngilizce dil becerisini geliştirmek isteyenler açısından güzel bir kaynaktır. Dersler anlaşılır ve temiz bir İngilizce ile servis edilmektedir. Özellikle farklı alanlara yönelik akademik kelimeler ve temel terimler öğrenmek isteyenler için zengin bir içeriğe sahiptir.


TED-Ed'in en etkileyici yönü ise uzman bir ekibin elinden çıkmasıdır. Bir videoyu izlerken bunu açıkça deneyimlemek ve hissetmek mümkün. Bu içeriklerin hazırlanması sürecinde eğitimci, tasarımcı, animatör, yazar, düşünür, sanatçılar ve birçok alandan farklı uzmanlar bir arada. Aslında bu süreci, işbirliğinin etkileyici bir ürüne dönüşmesi şeklinde de tarif edebiliriz. Sizi TED-Ed'i kısaca tanıtan bir videoyla baş başa bırakmak istiyorum.

Gürkan MORALI


Orijinal Site: https://ed.ted.com/

297 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

EĞİTİMLİK

eğitimi düşünen blog

bottom of page